About me

Electronic Press Kit

Electronic Press Kit (English)

Hoi!

Wat vind ik het ontzettend leuk dat je op mijn website bent en dit leest. Ik ben Sylvia, ik ben 22 jaar oud en ik schrijf liedjes over liefde, dromen, onzekerheid en de lessen die het leven mij leert. Zolang als ik mij kan herinneren, houd ik van creatieve en expressieve dingen: schrijven, zingen, dansen, acteren, noem maar op. Toen ik een jaar of 12 was, inspireerde countrygirl Taylor Swift mij om de oude gitaar van mijn vader op te pakken en mezelf een aantal akkoorden te leren. Die zomer schreef ik mijn eerste liedje. Wat was het fijn om liedjes te kunnen schrijven over leuke, maar vooral ook over minder leuke dingen. Ik kon iets negatiefs omzetten in iets positiefs door er een liedje over te schrijven!

Ik werd steeds fanatieker en mijn dromen werden steeds groter. Ik trad zoveel op als ik kon en in 2013, op mijn zestiende, werd  mijn werk als singer-songwriter voor het eerst bekroond: Ik won de Lakeside Stories singer-songwriter competitie in Hoorn. Dit was voor mij een bevestiging dat ik er misschien echt iets mee zou kunnen doen op professioneel vlak en het motiveerde mij om door te gaan. In 2014 deed ik mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarmee ik ook bij De Wereld Draait Door mocht spelen. Ik ben inmiddels trots op en dankbaar voor deze prestatie, maar achteraf gezien was ik er op dat moment nog niet klaar voor.

Tijdens de opnamens van DBSSW voelde ik me zo klein. ‘Wat doe ik hier? Ik ben helemaal niet goed genoeg.’ Deze gedachten bleven zich herhalen in mijn hoofd. Ik, als perfectionist, zag twee mogelijkheden: perfectie of stoppen. Niet goed genoeg, kwam niet in de buurt van perfectie. Ik was bang voor afwijzing, bang om te falen, dus ik besloot daar op dat moment dat deze droom niet voor mij was weggelegd. Wat had ik me in mijn hoofd gehaald? Ga naar huis en houd je mond. Ik was niet goed genoeg en zou dat ook nooit worden.

Mijn droom was weg, en daarmee ook mijn doel, passie en emotionele uitlaatklep. De leegte die ontstond vulde ik met obsessief sporten en gezond eten en ik ontwikkelde een eetstoornis. Veels te lang heb ik mij hiervoor geschaamd en liep ik hier alleen mee rond. Ik zou het zelf wel oplossen. Maar dat lukte me niet. Toen ik eindelijk hulp zocht, kwam ik erachter waarom ik mezelf zo kwijt was geraakt: Ik maakte geen muziek meer. Muziek was essentieel voor mij om mijn emoties een stem te geven en gelukkig te zijn. Door weer muziek te gaan maken en me niet langer te schamen voor mijn verhaal, heb ik mijzelf stap voor stap weer teruggevonden. Ik heb geleerd dat kwetsbaarheid kracht is.

Volledig herstellen van mijn eetstoornis, betekende leren houden van mezelf. Leren inzien dat ik het beste verdien en dat het niet egoïstisch is om voor mezelf te kiezen. Mijn hart volgen en dromen najagen. Leven vanuit gevoel en intuïtie en vertrouwen hebben dat alles op zijn plek zal vallen. Ik maakte eindelijk mijn droomreis naar Nashville en ging de studio in om mijn eerste echte EP op te nemen (deze zal rond oktober 2019 uitkomen).

Ik heb mijn passie voor de muziek weer teruggevonden en mijn doel helder voor ogen. Met mijn muziek wil ik verhalen vertellen, mijn verhalen en jullie verhalen, en daarmee een stukje herkenning, steun, inspiratie en motivatie bieden aan jou. Je bent geweldig, talentvol, prachtig zoals je bent en zeker weten niet alleen! <3

Liefs, Sylvia