3FM! Het Beste van Blijf Je Buiten of Kom Je Binnen Spelen?!

Op 20 augustus 2013 stond ik buiten in de kou voor de 3FM studio, voor het programma ‘Blijf Je Buiten Of Kom Je Binnen Spelen’. Vannacht 17 maart 2014, mocht ik terugkomen voor ‘Het Beste van Blijf Je Buiten Of Kom Je Binnen Spelen’

Ik had viavia gehoord van ‘Blijf Je Buiten Of Kom Je Binnen Spelen’, een programma dat maandag op dinsdagnacht wordt uitgezonden en waarin iedereen de kans kan krijgen om op de 3FM speelplaats te spelen.

Ik mocht in ieder geval naar binnen en dat was een ontzettend gave ervaring! Toen kreeg ik een paar weken geleden een mailtje van Jim Vorwald, met de vraag of ik nog een keer langs wilde komen. Het programma bestaat namelijk een jaar en dat moest gevierd worden met ‘Het Beste van Blijf Je Buiten Of Kom Je Binnen Spelen’. Natuurlijk wilde ik dat!

Vannacht was het zover. Aangezien ziek zijn altijd op de juiste momenten komt, had mijn keel zondag al besloten om op te zwellen en om het maandag dan nog net even erger te maken. Heel de maandag leefde ik dan ook op keelsnoepjes, warme thee met honing, je kent het wel.

Ik had er wel ontzettend veel zin in! De vorige keer was het nog spannend, omdat de kans er was dat je een kwartier later weer in de auto terug naar huis zat, zonder de 3FM studio ooit te hebben gezien. Nu mochten we gewoon naar binnen, wat het heel relaxed maakte. Mijn inmiddels welbekende steun en toeverlaat Marinka was weer met me mee! We waren er om half 12. Het programma is van 1 tot 4 ‘s nachts en er zouden 8 acts optreden; 2 singer/songwriters en 6 bands. Chaos! Maar wel heel leuk!

3fm2

Ik stond als eerste op het programma, dus ik was ook een van de eerste die aanwezig waren. Langzaam zag ik iedereen binnen druppelen. Heel veel handen schudden en namen proberen te onthouden, die je eigenlijk gewoon meteen weer vergeet.. Maar goed, iedereen was zoals altijd weer super aardig! Wat is dat toch met muziek mensen, ik kom echt alleen maar leuke mensen tegen met optredens!

Gewapend met mijn pot honing, zaten we lekker op de bank te zitten, wachtend tot de uitzending zou beginnen. Toen de uitzending ongeveer een kwartier bezig was, was ik al aan de beurt om mijn nieuwe nummer ‘Hurricane’ te spelen. Ik had hem alleen een keer eerder met mijn band opgetreden, maar nog nooit akoestisch! Spannennnddd!

Wat anders was dan de vorige keer, is dat er nu aardig wat publiek was! De hele studio stond natuurlijk vol met 6 bands en 2 singer/songwriters, plus de crew. Dat was weer eens wat anders! Het ging goed en ik vond het weer ontzettend leuk! Omdat ik me echt niet lekker voelde, gingen we daarna vrij snel naar huis. Er werd nog een groepsfoto gemaakt en toen gingen we er vandoor. In de auto hebben we de uitzending verder geluisterd.

3fm

Iedereen weer ontzettend bedankt voor deze ervaring! Jim, heel erg bedankt voor de kansen die je me hebt gegeven. Jammer dat je binnenkort stopt met je show. Ik vind echt dat je het super goed en leuk doet! Ook alle awesome bands, dankjulliewel! Alle muzikanten die ik ontmoet, inspireren mij steeds weer om door te gaan met muziek. Muziek is geweldig!

 

‘Hurricane’ LIVE @ 3FM!

Marinka was weer zo geweldig om alle leuke momenten vast te leggen, zodat ik een leuke vlog in elkaar heb kunnen zetten. Ik heb de vlog gemaakt met de iMovie app, dus heb wat ge√ęxperimenteerd met achtergrondmuziekjes, versnellingen etc. :p In deze vlog kom je er o.a. achter hoe Marinka en ik zouden klinken als chipmunks! Het kijken waard dus!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *