DBSSW – De Wereld Draait Door

Op woensdag 5 maart is er iets heel onwerkelijks gebeurd! Ik zat zomaar ineens aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door!!

Ongeveer een maand geleden schreef ik me in voor het derde seizoen van De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Als ik voor 16 maart niets gehoord zou hebben, zou het voorbij zijn. Zaterdag was het ineens al 1 maart en begon de angstige gedachte bij me op te komen dat ik toch wel iets gehoord zou moeten hebben en dat het dus waarschijnlijk voorbij zou zijn voor mij. Dat zou toch wel erg jammer zijn..

Toen werd ik maandag ineens gebeld, ik had twee gemiste oproepen en het nummer kwam mij niet bekend voor. Ik belde het terug en kreeg een ontzettend aardige vrouw aan de telefoon. Ze hadden gebeld naar aanleiding van mijn inschrijving voor De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Toen ging mijn hart ineens iets sneller kloppen.. Waarom sturen ze niet gewoon een mailtje? Ze vertelde me dat ze het liedje waarmee ik me had ingeschreven erg leuk vonden en dat ze me in ieder geval wilden uitnodigen voor de voorronde. Deze ronde wordt nog niet uitgzonden op televisie. Met dit nieuws was ik al ontzettend blij! Ik deed nog mee! Vervolgens vertelde ze me dat Giel Beelen komende woensdag naar De Wereld Draait Door zou gaan om daar het programma te promoten en dat hij vier singer/songwriters met zich mee zou nemen. Was mijn hartslag net weer een beetje normaal, hier schoot hij weer omhoog, ik voelde hem natuurlijk een beetje aankomen. En ja hoor! Ze vroeg of ik mee zou willen en kunnen. Kunnen? Ja. Willen? JAAAA!!!!! Het was echter nog niet zeker. Het team van DBSSW had zes kandidaten geselecteerd, deze zouden ze doorgeven aan DWDD en die zouden er uiteindelijk vier uitkiezen. Ik zou de volgende dag meer horen.

Spannend dus! Ik had nog zo’n 33% kans om “af te vallen”. Maar ik was evengoed super blij en vereerd dat ik in ieder geval een van de zes, geselecteerd door DBSSW, was! De volgende dag zat ik dus heel de dag aan mijn telefoon vastgeplakt. Ik wist niet hoe laat ze zouden bellen en of ze ook zouden bellen als ik niet uitgekozen was. Aan dat laatste ging ik twijfelen en daardoor verloor ik de hoop een beetje toen het later en later werd. Om 14:57 uur ging mijn telefoon, ik zat nog in de les, rende de klas uit en nam op. Het was een hele aardige meneer van DWDD met de vraag of ik de volgende dag in het programma wilde komen. JA JA JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daar stond ik springend in de gang, een aantal rare blikken van omstanders veroorzakend. Ik kreeg nog wat praktische informatie, ik werd de volgende dag om half 5 verwacht in de studio.

En dan is het ineens al over iets meer dan 24 uur! Echt heel veel tijd om erbij stil te staan heb je niet, want je moet nog veel regelen. Wie neem je mee? Wat trek je aan? Welk stukje van je liedje ga je spelen? Ooh, en dan moet je ook nog je wiskunde proefwerk leren! Dat laatste is er uiteindelijk een beetje bij ingeschoten.

2014-03-05_13.33.47

De volgende dag kwam al snel en om half 5 stonden ik en mijn geweldige +1 in de studio. Daar sta je dan ineens in die ruimte die je heel bekend voorkomt van tv, maar die er in het echt toch net even anders uitziet. De andere singer/songwriters waren er ook al en wat waren ze goed! Ik kreeg een microfoontje op me geprikt en mocht een soundcheck doen. Dan zit je ineens aan dé tafel. Ik was redelijk gespannen en mn soundcheck ging dan ook niet echt vlekkeloos, maar na een tweede keer was het al iets vertrouwder. Na de soundcheck kwam Matthijs van Nieuwkerk ineens tevoorschijn, een ontzettend aardige en doodgewone man! Sowieso was het hele productieteam ontzettend aardig en goed voor ons! Vervolgens gingen we naar boven, de make-up in. We kregen heerlijk te eten en langzamerhand kwam hét moment steeds dichterbij. We deden nog een laatste soundcheck met zijn vieren en Matthijs erbij en voor ik het wist was het zover!

2014-03-05_17.26.31

Mijn mama had, door lid te worden van de Vara met het hele gezin, drie kaarten voor de uitzending van 5 maart geregeld, waardoor ik uiteindelijk vier hele lieve mensen in het publiek had zitten om mij te supporten 🙂 Tijdens de uitzending was ik redelijk nerveus en gespannen, ookal ging het er heel leuk en relaxed aan toe. Je weet toch dat het moment steeds dichterbij komt en dat er zo veel mensen aan het kijken zijn! Veel lieve vrienden en familie zaten speciaal voor mij aan de buis gekluisterd. Je wilt het heel graag goed doen, want dit maak je misschien maar 1 keer in je leven mee.

Uiteindelijk was het moment aangekomen! Daar zit je dan aan tafel. Ik mocht als eerste van de vier en dat vond ik helemaal niet erg! Oke, diep ademhalen, rustig blijven en gaan. Ik begon mijn liedje te spelen. Het ging redelijk goed, alleen met het allerlaatste woord liet mijn stem me even in de steek, maar ach het zat erop! Ik kon opgelucht ademhalen en genieten van de andere drie geweldige singer/songwriters! Hierna was de uitzending al afgelopen en toen begon het genieten pas echt. Eindelijk kon ik alle spanning laten gaan en toen was ik ineens heel blij! Blij dat ik zo’n kans had gekregen, blij dat ik dit had mogen meemaken, blij dat ik weer zulke leuke mensen had ontmoet en blij omdat muziek gewoon zo leuk is!

2014-03-05_23.31.39

Na afloop hebben we nog even lekker gekletst met iedereen, wat een leuke mensen allemaal! Ondertussen stond mijn telefoon geen seconde stil, omdat ik allemaal berichtjes kreeg van nog meer hele leuke mensen! Wat was dit toch geweldig!

2014-03-05_20.29.27

Nu, bijna een week later, kan ik eigenlijk niet echt geloven dat het gebeurd is. Van het moment dat ik aan tafel zat kan ik me eigenlijk niet zo veel herinneren, het is een beetje in een waas aan me voorbij gegaan op dat moment. Het is dat ik het heb terug gezien, anders zou ik echt niet geloven dat het echt gebeurd is. Ik wil iedereen ontzettend bedanken! Het productieteam van DBSSW, het productieteam van DWDD, de mensen die in het publiek zaten, de mensen die thuis op de bank zaten, de mensen die lieve berichtjes na afloop gestuurd hebben, de andere drie singer/songwriters, in het bijzonder mijn vier liefste supporters die er in de studio bij waren om mij te steunen en eigenlijk gewoon iedereen: Bedankt! 🙂

Wat een fantastisch begin van mijn De Beste Singer/Songwriter van Nederland avontuur! Het eerst volgende op de planning is de voorronde. Mocht het daarna afgelopen zijn, dan is dat oke. Ik heb dit mogen meemaken en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor! Dit is iets dat niemand mij nog zal afnemen en iets wat ik later vol trots aan mijn kinderen zal vertellen. Natuurlijk ga ik wel heel erg mijn best doen en ik hoop dat jullie mij terug zullen zien!

Op een gegeven moment, tijdens het reclame blok was er even wat tijd die gevuld moest worden. Er werd gevraagd of een van de songwriters iets wilde spelen. Eerst ging Richard. Ik wilde wel, maar durfde toch niet helemaal. Uiteindelijk dacht ik ‘Just do it!’ om van de ergste zenuwen af te komen, dan heb je dat vast gehad. Het is gefilmd! Een beetje een abrupt einde, omdat ik de klok, die continu aftelde, ineens op 0:00:00 zag staan, uiteindelijk bleek ie de laatste minuut gewoon niet af te tellen, maar ik wilde het risico op dat moment niet lopen :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *