‘Stories’ Music Video

Het was augustus en het nummer ‘Stories’ was zo goed als af. Tijdens een boottochtje in Peru was ik aan het dagdromen over een eventuele videoclip bij het nummer. Ik schreef die dag het gehele script van de video. Deze eerste versie van het script is bijna 1-op-1 het script wat we uiteindelijk gebruikt hebben.

Ik wilde met deze videoclip een รฉcht verhaal vertellen. Mijn verhaal voor de eerste keer op zo’n kwetsbare manier aan de wereld laten zien. Ook wilde ik de verhalen van anderen laten zien. Het script had ik vrij snel in mijn hoofd en dit typte ik uit op mijn telefoon. Gelukkig stuurde Glenn (de producer van het nummer en director van de videoclip) mij een heel enthousiast berichtje terug en toen was het plan geboren. Laten we dit gaan maken!

Toch voelde het tot de dag voor de video-opnamen nog alsof het slechts een dagdroom was en niet echt zou gaan gebeuren. Het was een heel geregel: datum vaststellen, locaties vinden, mensen vinden die mee wilden en konden doen, apparatuur huren, logistieke planning maken en hopen dat alles vervolgens ook volgens plan zou verlopen. Ik vond het allemaal ontzettend spannend en onwerkelijk; een droom die uitkwam!

En nu is de video af en deel ik deze met de rest van de wereld. Ik ben heel erg trots op deze video, omdat hij precies laat zien waar het nummer over gaat. We hebben allemaal een verhaal en iedereen in deze video representeert zijn eigen verhaal. Iedereen speelt zichzelf en dat vergt een heleboel moed.

Ook ik laat in deze video voor het eerst mijn verhaal zien; een eetstoornis. Ik heb me hier heel lang voor geschaamd en heb het altijd moeilijk gevonden om er zo direct voor uit te komen. Beste vriendinnen heb ik het eigenlijk nog steeds niet verteld. Ik ben best wel bang. Bang dat ik nu anders behandeld zal worden of dat de mensen waarvan ik houd zich beledigd zullen voelen, omdat ik het hun nooit heb verteld heb en het nu wel met de hele wereld deel. Ik kon nooit het goede moment vinden om het te vertellen en dit is mijn manier; via muziek en kunst.

Door mezelf zo kwetsbaar op te stellen hoop ik jou te inspireren hetzelfde te doen. Mezelf kwetsbaar opstellen, hoe eng ook, heeft er bij mij altijd voor gezorgd dat ik dichter bij mensen ben gekomen. Ik heb het ‘Stories-effect’ al een aantal keer meegemaakt: Ik vertel een verhaal, waardoor iemand anders een opening ziet zijn eigen verhaal te vertellen en dan zie je ineens dat je niet alleen bent. Voor je het weet ben je allemaal aan het huilen en dat lucht vreselijk op! Ik hoop dat je zelf het Stories-effect mag gaan ervaren.

Ik daag je uit deze video te delen met jouw eigen verhaal en je zult zien dat je niet de enige bent. <3