Press Kit | Sylvia Aimee

Sylvia Aimee

Kwetsbare songteksten die je aan het denken zetten

Bio

Truth is I much rather and much better write than talk

Sylvia Aimee is een Nederlandse country-pop artiest. Ze is een van de weinige singer-songwriters die een dappere poging doet om the Nashville sound naar Nederland te brengen. Ze werd geïnspireerd door artiesten als Taylor Swift, Kacey Musgraves en Ilse DeLange.

Muziek is altijd Sylvia’s reddingsboei geweest; een manier om betekenis aan het leven te geven en haar plek in de wereld te vinden. Sylvia neemt in haar nummers geen blad voor de mond en schrijft eerlijk en kwetsbaar. Ze is niet bang om haar donkere kanten te laten zien in haar persoonlijke nummers. Mentale problemen, eenzaamheid en je een buitenbeentje voelen zijn onderwerpen die regelmatig voorbij komen. Maar er schijnt altijd een sprankje hoop en optimisme. Haar nummers zijn persoonlijk, toch universeel en geven je het gevoel niet alleen te zijn in je worstelingen.

Ze trad al op bij De Wereld Draait Door en 3FM en deed mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarin Giel Beelen aangaf haar nummer niet uit zijn hoofd te kunnen krijgen en Sanne Hans (Miss Montreal) haar “ontwapenend” noemde. In oktober 2019 bracht ze haar debuut EP Superhero uit. De in Nashville opgenomen single Cry With Me werd al meer dan 175.000 keer gestreamd op Spotify. Sylvia zet zich regelmatig in voor het creëren van meer bewustzijn en het doorbreken van taboes rondom mentale problemen. Zelf overwon ze een eetstoornis en depressie. Ze schreef liedjes voor het 10-jarige bestaan van stichting Proud2BMe en het evenement Last Man Standing van stichting MIND en bracht het nummer Lonely Battle speciaal voor World Eating Disorder Awareness Day uit..

Quotes

“Her deeply personal lyrics are filled with universal life lessons that continue to resonate long after the song is done. Sylvia’s proving that we can be our strongest when we are at our most vulnerable.” – Malibu Writings

“There’s an authenticity to Aimee’s songs. Her tunes reach into the small corners of each human’s vulnerabilities and come out the other side with a refreshed anthem.” – Staccatofy.com

This young lady is a jewel.” – Flyctory.com

Identity (Music Video)

Contact

E-mail: sylvia@sylviaaimee.com

Telefoonnummer: 0649704596